/*Menu hide on click outside*/
Published
3. July 2021
Location
Denmark
Category
City
Valby
Deadline
23. July 2021

Description

Søfarten står over for en historisk grøn omstilling, der kræver internationale løsninger. Derfor søger vi nye kollegaer, der har lyst til at arbejde med klimapolitik, internationalt samarbejde og offentligt-privat samarbejde. Hvis du kan nikke ja til det og er god til at skære en sag ind til benet, finde den rette løsning og formulere dig skarpt – så er det dig, vi har brug for!
Om jobbet

Vi er en nyetableret enhed i Søfartsstyrelsen, som arbejder med den maritime klimaindsats og grønne omstilling af søfarten. Den grønne omstilling er vigtig for søfarten, og derfor har vi behov for flere kræfter.

Du bliver del af en enhed, hvor der er godt samarbejde, stort engagement og mulighed for sparring om opgaverne. På klimaområdet arbejder vi blandt andet med forberedelse af international mødeaktivitet og klimaforhandlinger, politikudvikling, ministerbetjening og samarbejde gennem et internationalt offentligt-privat partnerskab om at klimaomstille skibsfarten med bl.a. USA, Norge, Storbritannien, Singapore og Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Som et led i jobbet skal du samarbejde med kollegaer og samarbejdspartnere på tværs af faglige områder og myndigheder og over landegrænser.

I kontoret ligger bl.a. følgende opgaver:


 • Forhandlinger i FN’s Søfartsorganisation, IMO, om skibsfartens reduktion af drivhusgasser
 • Lederskab af det internationale offentlige-private partnerskab ’Zero-Emission Shipping Mission’ i regi af Mission Innovation.
 • Mødeaktivitet og forberedelse af møder i EU samt nordisk regi.
 • Samarbejde med Erhvervsministeriets departement og andre ministerier om regeringens klimamålsætninger.
 • Samarbejde med erhvervet om fx Klimapartnerskabet for Det Blå Danmarks anbefalinger.
 • Varetagelse af søfartens interesser i diverse fora, herunder bl.a. gennem deltagelse i diverse projekter under Nordisk Ministerråd.
 • Forberedelse af ministerrejser og direktionens udlandsaktiviteter samt øvrig minister- og direktionsbetjening i forhold til klimaområdet.
De konkrete arbejdsopgaver aftales nærmere afhængigt af dine erfaringer og kompetencer. Der må i varetagelsen af stillingen forventes et antal rejsedage særligt til London og Bruxelles.
Om dig

Vi slår et antal stillinger op og søger derfor nye kollegaer med både kort og lang erfaring, gerne fra centraladministrationen, interesseorganisationer el. lign.

Du har en relevant samfundsvidenskabelig uddannelse, fx cand.scient.pol. cand.soc. eller lign. og er fagligt velfunderet. Det er en fordel, men ikke et krav, at du har erfaring med internationalt arbejde og/eller klimadagsordenen. Vi lægger derudover vægt på, at du:


 • har politisk tæft og erfaring med ministerbetjening
 • har stærke skriftlige formuleringsevner
 • er struktureret og god til at finde løsninger på komplicerede problemstillinger
 • kan arbejde selvstændigt med stramme deadlines og tidspres
 • har gode samarbejdsevner – også i forhold til internationale samarbejdspartnere - og godt humør
 • har lyst til at sætte dit præg på opgaver
 • er flydende på engelsk både i skrift og tale


Om os

Søfartsstyrelsen arbejder for vækst i de maritime erhverv og sikkerheden til søs. Samtidig deltager vi aktivt i både europæisk og internationalt samarbejde, da søfarten er et internationalt erhverv.

Du bliver en del af en arbejdsplads, hvor vi har en travl hverdag med fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv. Du vil få gode kollegaer i et engageret arbejdsmiljø, som både fagligt og socialt vil bidrage til, at du får det bedste fundament for at løse dine opgaver.
Om ansættelsen

Der er tale om en fuldtidsstilling med tiltrædelse senest 1. oktober 2021, og afhængig af dine kvalifikationer ansættes du som fuldmægtigt eller specialkonsulent efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet.

Bemærk venligst at arbejdspladsen er placeret i Korsør. Søfartsstyrelsen er en fleksibel arbejdsplads, hvor vi arbejder uafhængigt at tid og sted.

Har du lyst til at søge?

Søg via nedenstående knap ”Søg stilling” eller via vores hjemmeside: http://jobisoefartsstyrelsen.dk/#job . Din ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest den 9. august 2021 kl. 12.00.

Vi forventer at afholde første samtalerunde i uge 32 og anden samtalerunde i uge 33. Der kan forventes anvendt tests i rekrutteringsprocessen.

Vil du vide mere?

Du kan få flere informationer om stillingen ved at kontakte kontorchef Sine Olsson Heltberg på telefon 91 37 60 45 (ferie 3. juli til 2. august) eller vicedirektør Rikke Wetter Olufsen på telefon 91 37 63 37. (ferie 3. juli til 2. august). For yderligere oplysninger om personaleforhold kan du kontakte HR-rekrutteringspartner Pernille Sloth på telefon 91 33 70 95. (ferie 3. juli - 2. august)

Du kan også læse mere om os på Søfartsstyrelsens hjemmeside www.sfs.dk .
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com