/*Menu hide on click outside*/
Published
27. July 2021
Expires
16. August 2021
Location
Sweden
Category
City
Stockholm
Page Views
0

Description

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.
Beskrivning
SMC (Swedish Coast Guard Maritime Clearance), som är en del av Kustbevakningens underrättelsesektion, är kontaktpunkt dels för den administrativa kontrollen av förhandsanmälningar från fartyg till följd av Schengenavtalet och dels för Kustbevakningens uppgifter vad gäller sjöfartsskydd. SMC har ett nära samarbete med myndighetens ledningscentral.
SMC består av fem SMC-administratörer med placering i Stockholm, Hammarby sjöstad, vilka på schema bemannar funktionen alla dagar på året från morgon till kväll. Då en av administratörerna ska vara föräldraledig söker vi en vikarie.
Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna som SMC-administratör ingår bl.a. att:bereda, analysera och registrera fartygsanmälan i KIBS databasskapa underlag för uppföljning av fartygsanlöp och avgångar samt ta fram statistik till handläggare och ledningscentralenhandha IT-stödsystem i SMC och myndighetens IT-systemtillhandahålla underlag till ledningscentralen, underrättelsesektionen och samverkansmyndigheterarbetsuppgifter i SMC:s arkiv, bl.a. arkivera och gallra dokumentutföra övriga arbetsuppgifter som fördelas av chef och biträdande chef för ledningscentralsenheten
Ensamarbete förekommer, företrädesvis under kvällar och helger.
Kvalifikationer
Som sökande har du lägst gymnasiekompetens i form av godkända slutbetyg/gymnasieexamen och erfarenhet av liknande arbete. Du är van vid arbete där man kontinuerligt via telefon och/eller mejl har kontakt med många olika parter. Du har en mycket god administrativ förmåga och stor vana att hantera olika IT-system samt god kunskap i att använda Officepaketet. Vi förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
Du trivs med ett rutinbetonat arbete och att arbeta i en funktion där alla kollegor i stort sett har samma arbetsuppgifter. Du är noggrann, bra på att planera och strukturera ditt arbete och du har en god analytisk förmåga. Vidare är du positiv, flexibel och engagerad. Du tar egna initiativ och är bra på att hantera stressiga situationer. Du arbetar bra tillsammans med andra men också självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Villkor
Tjänsten är ett vikariat t.o.m. 2022-07-24 med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.
För anställning krävs svenskt medborgarskap, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.
Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.
Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Varbi för samtliga lediga jobb. Fyll i din ansökan så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Kustbevakningen är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i databasen. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Kustbevakningen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Related Jobs

24. November 2020
21. November 2020