/*Menu hide on click outside*/
Published
16. January 2022
Location
Sweden
Category
City
Stockholm
Deadline
04. February 2022

Description

Vi söker en försäljningsingenjör till Atlas Copco Rental

Har du erfarenhet inom industribranschen och försäljning och söker en ny utmaning? Är du tekniskt kunnig och en relationsskapande person? Vill du utöva dina kunskaper i en kundorienterad miljö? Då har vi tjänsten för dig på Atlas Copco Rental!

Vi levererar ett ökande antal marknadsledande hyrlösningar inom tryckluft, reservkraft och ånga. På Atlas Copco Rental erbjuder vi olika hyreslösningar för både omedelbara och planerade behov från våra kunder.


Till vår säljgrupp söker vi nu en försäljningsingenjör som vill vara vårt ansikte utåt och driva försäljningen till våra kunder i Sverige. Du kommer att arbeta i ett team med god kamratskap och med högt ställda mål på att hålla goda kundrelationer och att framgångsrikt utveckla vår hyresverksamhet.


Om du trivs i en dynamisk och varierande arbetsmiljö är det här jobbet precis rätt för dig, eftersom våra kunder finns i många olika branscher och segment runt om i Norden.


Om rollen

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av uppsökande arbete via telefon och kundbesök. Du presenterar då våra hyrestjänster, som i första hand är inriktade på större tillverknigsindustri i mellersta och norra halvan av Sverige. Din utmaning blir att skapa, behålla och utveckla långsiktiga kundrelationer, där du genom att sätta dig in i våra kunders kärnverksamheter kommer att erbjuda specifika och kundanpassade lösningar. Du får ansvar för att självständigt förvalta vår kundbas inom ditt geografiska disktrikt, där du gör regelbundna kundbesök. Du planerar, organiserar och dokumenterar ditt arbete med hjälp av vårt CRM-system och andra IT-stöd.


Din primära arbetsplats kommer att vara ute hos våra kunder, du utgår från ditt hem som med fördel är i mellersta Sverige. Det finns också möjlighet att utgå från vårt kontor i Stockholm, Sickla. I rollen som försäljningsingenjör förekommer det resor inom din region, som är mellersta och norra Sverige, det kan även förekomma resor till Belgien och andra europeiska länder där vi har verksamhet.


Förekommande arbetsuppgifter utöver rollbeskrivning:


 • Ansvara för att utveckla industriuthyrningsverksamheten inom ditt område
 • Skapa och upprätthålla kontakter med företag, göra dem medvetna om våra produkter och tjänster
 • Hantera både en aktiv kundbas samt aktivt söka efter nya affärer och projekt
 • Ta fram tekniska detaljer och ge kontinuerlig uppföljning till kunderna
 • Nära sammarbete med kollegor från våra supportande avdelningar
 • Aktivt använda de digitala verktyg som finns tillgängliga inom bolaget


Vi förväntar oss av dig


 • Utbildad högskoleingenjör eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet
 • Stort tekniskt intresse
 • Förmåga att arbeta i och ta ägandeskap i projekt
 • God IT vana
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska


Det är ett krav att du har B-körkort


För att lyckas bra i denna position tror vi att du är en ”jägare” med stort maskinintresse. Har erfarenhet från uppsökande telefon- och besöksbaserat säljarbete mot industrin av tekniska produkter och lösningar, och är en van användare av mail, web, CRM-system samt Office-paket. Du är en positiv och initiativrik person med förmåga att arbeta självständigt mot givna mål. Du är drivande, flexibel och förstår vikten av att vårda kunder genom ett professionellt kundbemötande. Du tycker också om att samarbeta och har lätt för att skapa goda relationer.


Vad du kan förvänta dig av oss

Självständigt arbete i en dynamisk miljö. Vi är ett företag i tillväxt, som utvecklar och producerar några av de bästa produkterna på marknaden. Du får därmed spännande utmaningar av oss och vi erbjuder både interna och externa utbildningar samt möjligheter till personlig utveckling. Helt rätt kompetens är inte alltid det viktigaste, viktigast är att du har rätt attityd!


Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Stationeringsort är flexibel men företrädesvis Stockholm. Eftersom vi eftersträvar en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.


Om du är intresserad och vill höra mer om rollen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Rental Area Manager, Pelle Hamren på tel. 070-2272189 eller email pelle.hamren@atlascopco.com.


Vi läser ansökningar regelbundet och anställer när vi har hittat rätt kandidat. Skicka därför din ansökan så snart som möjligt via länken.


Atlas Copco Rental

Atlas Copco Rental är en division inom den internationella Atlas Copco – koncernen som betjänar kunder inom industri och offshore runt om i världen med uthyrning av utrustning och maskiner för tryckluft, el, kväve och ånga. Baserat på nordiska depåer kan Atlas Copco Rental tillgodose alla omedelbara eller planerade behov av pålitliga hyreslösningar samt service dygnet runt, var som helst och när som helst.


Passionate people create exceptional things
At Atlas Copco we believe in challenging the status quo, always looking for a better way. Our leading-edge technology enables us to innovate for a sustainable future.
We believe that people make it happen and with us you are empowered to act. Your ideas can make a real difference and contribute to the quality of life for people everywhere.
We offer a wide range of interesting job roles and many opportunities to grow. This is where it begins – Join us at the Home of Industrial Ideas.

Only registered members can apply for jobs.

Related Jobs

21. October 2020
Sales Engineer   Denmark
9. October 2020
Sales Engineer   Sweden
5. October 2020
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com