/*Menu hide on click outside*/
Published
30. November 2021
Location
Sweden
Category
City
Gothenburg
Deadline
20. December 2021

Description

Zephyr arbetar med projektering, etablering och drift av vindkraftparker och solparker. Bolaget startade sin verksamhet i Norge år 2006 och har sedan dess utvecklat och etablerat närmare 800 MW landbaserad vindkraft. Nu har Zephyr även tagit steget in i havsbaserad vindkraft och utvecklingen av solparker på land. Zephyr ägs av de tre norska energibolagen Østfold Energi, Vardar och Glitre Energi. Sedan 2020 har vi etablerat oss på den svenska marknaden genom dotterbolaget Zephyr Vind AB. Tillsammans med våra ägare har vi tagit fram en långsiktig strategi och utvecklingsplan för vår nya verksamhet med det långsiktiga målet att i Sverige bli den betydande aktör i branschen som vi redan är i Norge. Vi anser att Norden har en stor potential för mer förnybar elproduktion från hållbara och miljövänliga energikällor som vår planet mår bra av!

Rollen som projektutvecklare

Du rapporterar till vår projektchef och ingår i vårt fantastiska team som arbetar med utveckling av nya projekt, bestående av både svenska och norska kollegor. Vi arbetar med vindkraftsprojekt såväl på land som till havs i hela värdekedjan - från idé till realisering och drift. Vi har även börjat bygga upp en portfölj med solenergiprojekt i Sverige och Norge.

I rollen som projektutvecklare blir du en del av vårt projektteam och stöttar vår projektledare i nära samarbete med vår miljö- och tillståndsspecialist.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Delprojektledning under ansvarig projektledare, i huvudsak i svenska landbaserade projekt men kan även vara delvis inom sol och offshore.
  • Koordinering och styrning av olika aktiviteter i projekten (till exempel samråd, markägarfrågor, konsultuppdrag, projektadministration, m.m).
  • Identifiering och utvärdering av nya projektmöjligheter.

Vem är du
Du är nyexaminerad med en relevant akademisk examen inom exempelvis industriell ekonomi, energiteknik, miljövetenskap eller har jobbat ett par år i branschen. Du har ett starkt driv och intresse för förnybar energi och för arbete i projekt. Du har en målsättning att med tiden växa i rollen för att kunna avlasta projektledaren alltmer för att till slut kunna leda dina egna projekt.

I Sverige är bolaget i sin linda med en liten organisation som nu är under stark tillväxt. Vi lägger därför extra stor vikt på dina personliga egenskaper och att du uppskattar den entreprenöriella andan som finns i bolaget.

Som person är du kommunikativ och relationsskapande i din natur. Du trivs med många kontaktytor och koordinering som kräver god analytisk förmåga och struktur. Du visar på stort driv och engagemang. Du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder en arbetsmiljö med mycket kunniga, engagerade, hjälpsamma kollegor. Vi har lång erfarenhet och god kompetens och kommer att ge dig en gedigen introduktion till rollen och branschen. Dessutom möjligheten att växa in i rollen och succesivt ta ett större ansvar för våra projekt. Du har nu möjligheten att i tidigt skede få vara med och bidra till vår tillväxt på den svenska marknaden i en bransch i medvind!

Din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Zephyr med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Martin Dahlberg 076- 317 07 41, martin.dahlberg@jerrie.se, Frida Garding Lindstrand 072- 333 01 49, frida.lindstrand@jerrie.se

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt! Sista ansökningsdag är den 1 december, men tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Related Jobs

25. January 2022
Utvecklare backend, PHP   Sweden new
23. January 2022
Utvecklare frontend   Sweden new
23. January 2022
15. January 2022
Sales Engineer   Sweden new
15. January 2022
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com