/*Menu hide on click outside*/
Published
10. May 2021
Location
Sweden
Category
City
Gothenburg
Deadline
30. May 2021

Description

RISE kraftsamlar för att stödja utvecklingen av sömlösa transporter, från start till slut. Detta är ett viktigt led för att uppnå hållbara transportkedjor och i förlängningen ett hållbart samhälle. Den digitala tekniken skapar stora möjligheter för att säkerställa att transportsystemets parter är informerade, agerar mot gemensamma mål och att gjorda beslut kan omprövas beroende på uppkomna störningar. Noderna (omlastningspunkter, hamnar, … ) i transportsystemet är av särskild betydelse för den sömlösa transporten varför RISE fokuserar på etableringen av digitala multimodala transportkedjor där noderna utgör effektiva centra för samverkan och datadelning inom och mellan organisationer på lokal, regional, nationell och internationell nivå.

Ett viktigt led i RISE satsning på sömlösa transporter är att sänka trösklarna för en snabb implementation av ny teknologi genom standardisering, öppen innovation, verifiering / ackreditering med fokus på de många transportnoder som är inblandade i den multimodala transportkedjan. Området ”Maritim informatik”, vilket RISE varit instrumentella i att etablera, utgör en viktig möjliggörare för den pågående utvecklingen

Maritima operationer, är en enhet på avdelningen Säkerhetsforskning, som bland annat arbetar med framtida hållbara fartygs- och hamnkoncept med fokus på effektivitet, miljö och säkerhet. Enheten består av ca 15 medarbetare som arbetar med sjöfart och offshore genom forskning-, och innovationsprojekt. Vi är lokaliserade i Göteborg och i Lund och det är nu till Göteborgskontoret vi söker en ny kollega som är en erfaren industriforskare och som kommer att ägna sig åt att utveckla RISE affär inom logistikområdet. I detta inbegrips t ex konceptutveckling, ansökningsarbete, projektledning och medverkan i RISE projekt.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har erfarenhet av att bedriva integrerad IT- och verksamhetsutveckling relaterat till transportverksamhet. Du har god förståelse för de villkor som transportsystemet lyder under och för hur innovation kan bedrivas i självorganiserade ekosystem. Det är meriterande om du har erfarenhet från hur olika delar av transportsystemet kan integreras och/eller i att utveckla transportnodens kapabilitet i transportkedjan. Du har också en grund i logistikområdet och ser vad digitaliseringen kan möjliggöra.

Du som söker tjänsten har minst licentiatexamen inom relevanta teman för tjänsten och har jobbat som industriforskare med fokus på innovation av transportsystemet.

Vi söker dig som trivs att skapa relationer, både internt och med kunder. Det innebär att du har en social förmåga och ett intresse för andra människor. Du trivs med ett omväxlande och analytiskt, tekniskt inriktat arbete. Du har en god förmåga att sätta dig in i nya frågeställningar, du är målinriktad och kan balansera ett strukturerat och innovativt arbetssätt. Vi hanterar internationella kontakter och skriver de flesta av våra dokument på engelska varför det är viktigt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE är vi övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. På RISE kommer du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidra till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Mikael Hägg, Enhetschef Maritima operationer, 073-0298001 eller Adjungerad Professor Mikael Lind, 0705 – 66 40 97. Sista ansökningsdag är den 20 maj 2021 men intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Related Jobs

28. July 2021
25. July 2021
25. July 2021
25. July 2021
25. July 2021
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com