/*Menu hide on click outside*/
Published
8. June 2021
Location
Sweden
Category
City
Kristinehamn

Description

Kongsberg Maritime, ett dotterbolag till KONGSBERG, är ett globalt marinteknikföretag som tillhandahåller innovativa och pålitliga teknologilösningar för alla marina industrisektorer, inklusive handels-, offshore-, subsea- och marinindustrin. Huvudkontoret ligger i Kongsberg i Norge och har tillverknings-, försäljnings- och servicefaciliteter i 34 länder. Kongsberg Maritime är en del av KONGSBERG, en internationell kunskapsbaserad grupp som levererar högteknologiska system och lösningar till kunder inom olje- och gasindustrin, handelsmarin, försvar och flyg.
På Kongsberg Maritime Sweden i Kristinehamn söker vi nu vår nästa Security Manager. En spännande möjlighet för dig med erfarenhet och ett brinnande intresse för säkerhetsskyddsfrågor. Som säkerhetschef tillika säkerhetsskyddschef ansvarar du för hela företagets informationssäkerhet och säkerhetsskyddsfrågor. Fokus i rollen ligger på att driva, implementera och följa upp ramverk, policys och strategier kring säkerhet. Du upprätthåller, informerar och tillhandahåller support inom säkerhetsområdet, och ger dagligt stöd till såväl avdelningschefer som funktionschefer (i Kristinehamn). Rollen innefattar också arbete inom förekommande kundprojekt där du bidrar med expertis och riktlinjer inom säkerhetsfrågor. Som säkerhetschef rapporterar du till platschef gällande säkerhetsfrågor, till avdelningschef i dagliga frågor samt till funktionschef med placering i Norge gällande funktionella frågor.
I rollen asvarar du huvudsakligen för:
att verksamhet, system, instruktioner och säkerhetsgodkännande följer Svenska och internationella regelverk gällande sekretessbelagd information
att verksamhet, system, instruktioner och säkerhetsgodkännande följer Transportstyrelsens regler gällande Känd avsändare flygfrakt
säkerhetsklassning av personal
utbildning, instruktioner samt processer för säkerhetsskydd
kontakt med Svenska Polismyndigheten samt Säkerhetstjänsten
Vi söker dig med arbetslivserfarenhet inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet. Du har troligen bakgrund i liknande roll inom exempelvis försvarsmakten, polisen eller annan organisation inom försvarsindustrin. Kontakt med myndigheter, tolkning av myndighetsinformation, samt dokumentation gällande säkerhetsskydd och signalskydd är något du är van vid.
Krav för tjänsten:
Relevant universitets-/högskoleutbildning eller annan utbildning vi bedömer likvärdig
Relevant arbetslivserfarenhet från tidigare liknande roller
Erfarenhet av revisioner och uppföljning av informationssäkerhet mot interna funktioner samt externa leverantörer
Erfarenhet av Cybersäkerhet i kritiska miljöer (IT- och informationssäkerhet)
Erfarenhet av interna och nationella nätverk kopplat till säkerhetsskydd
Erfarenhet av att utbilda inom både informationssäkerhet och säkerhetsskydd
God engelska och svenska, i både tal och skrift
Kunskap om ISO/IEC 27001 är meriterande
Svenskt medborgarskap. Då Tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs att du är Svensk medborgare. Före anställning kommer säkerhetsprövning och registerkontroll genomföras i enlighet med bestämmelserna i Säkerhetsskyddslagen
Vem är du?
Som person tror vi att du är lyhörd, noggrann, strukturerad och detaljmedveten. För rollen ser vi det som mycket viktigt att du har hög integritet och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Utöver detta ser vi att du har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra med en naturlig vilja att dela med dig av din kunskap oavsett målgrupp. Du har en analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i och förstå verksamhetens olika utmaningar och behov.
Vi tror att ditt arbetssätt kännetecknas av:
Egna initiativ, du få saker att hända och att tar ansvar för resultaten
Effektivt nätverkande, du använder detta för att uppnå uppsatta mål
Förståelse för en organisations informella regler, strukturer och processer
Specialistkunskap och expertis inom ditt egna område
Tydlig, exakt och strukturerad kommunikation
Effektivt samarbete för att dela kunskap och information samt stödja andra i att uppnå mål
Låter detta som en tjänst för dig? Sök då tjänsten snarast, men senast 2021-06-24. Vår ambition är att tillsätta tjänsten omgående, urval och intervjuer kan därför påbörjas under ansökningstiden. I denna rekrytering arbetar vi med tester, vilket kan komma att skickas till dig om du går vidare i processen.
Arbetsplats
Kristinehamn
Resor
Resor förekommer i tjänsten
Kontakt
Ronny Lundberg, Security Manager
Thomas Wernholm, Manager Operations & HS&E
Andreas Peper, HR Specialist
Mer om oss:
Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Tillsammans är vi 7300 anställda placerade i 34 länder och har levererat produkter till över 30 000 fartyg. Vi har funnits i Kristinehamn i 170 år och år 1937 började vi leverera fartygspropellrar under namnet KAMEWA. Vår verksamhet består av 260 anställda och omfattar sälj, utveckling, forskning, konstruktion, montage och service av propellrar, roder, vattenjet, POD-system samt kontrollsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.
Kongsberg har stort engagemang i de globala målen för hållbar utveckling och för oss är haven och marina resurser viktiga. Vi strävar därför efter att utveckla produkter som bidrar till att minska utsläpp och skador för liv under vatten. Som arbetsgivare är vårt mål att vara en arbetsplats fri från diskriminering och präglad av mångfald utifrån erfarenhet, perspektiv och bakgrund. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där våra anställda trivs och vi är mycket positiva till om du vill utvecklas inom företaget.

Apply
Drop files here browse files ...
Captcha

Related Jobs

Security Manager   Sweden
6. June 2021
SECURITY MANAGER   Sweden
4. June 2021
Security Manager   Sweden
4. June 2021
Are you sure you want to delete this file?
/